Hem de passar la grip

Estàndard

Image

 

Des de fa tres dies tenim la grip a casa instal·lada còmodament: a dormir, a tots els àpats del dia, entre hores, es posa al sofà a mirar la tele… En fi, que és un membre més de la família, que ningú no ha convidat però que ens ha portat les circumstàncies del moment hivernal. I amb la grip, ja se sap: no hi ha gaire cosa a fer. Esperar que passi la bullida, aguantar estoicament els moments d’auge, en què la febre pot fer delirar i tot, i anar fent-ho passar ara amb un caldet, ara amb uns vapors d’eucaliptus, ara amb una dormida llaaaaaarga i reparadora. No cal alarmar-se, però tampoc no podem abaixar la guàrdia: segurament no cal arribar a moments d’histèria col·lectiva com quan fa dos anys (o eren tres?) va passar amb la grip A, que riu-te tu del judici final, però ja sabem que això de la grip té moments àlgids, moments d’apogeu. Ara mateix, us ho certifico, la grip està on fire.

Com també està on fire el reguitzell d’insults, despropòsits, acusacions, improperis i metzines diverses que surten de la boca, la ploma, les tecles de personatges espanyolots que són pitjor que un virus. Aquesta nit, mentre donava mamar al Pep, llegeixo que la Isabel San Sebastiàn vinculava la votació de la Declaració de Sobirania a un atemptat terrorista. I preparem-nos: segurament aquest verí fet piulada encara serà superat i ens esperen setmanes i mesos d’anar fent el cor fort i mossegar-nos la llengua fins que ens omplim la boca de sang. Perquè en aquest cas, com amb la grip, no hi podem fer altra cosa que aguantar, resistir, persistir, no decaure, no conèixer el defalliment i saber que ens n’acabarem sortint. Via caldet, via paciència.

També hi ha coses bones, de la grip: em va permetre veure l’aprovació de la Declaració amb els meus dos fills, la qual cosa em va permetre assaborir el futur en temps real. En l’altre cas, ens permet estar amb els anticossos a prova de bomba. Ai, què he dit…!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s