11S2013

Estàndard

11s2013

 

En dates assenyalades com avui a casa posem el disc d’Al Tall, i desafinem amb tota la bona intenció del món “El cant dels maulets” o “El tio Canya”; repassem les betes de l’estelada perquè un cop de vent no se l’emporti de la reixa de la terrassa estant; ens posem el despertador i ens aixequem aviat tot i que sigui festiu perquè a les 10 volem ser tota la família al Baluard, a l’ofrena floral; anem a comprar el diari i ens el mirem amb detall, havent fet petar la xerrada amb el Joan Maria del quiosc; posem al Macià alguna samarreta en la que es demostri que no es diu Macià per coses de l’atzar. I, si s’escau, a la tarda anem amb el Bou a la mani de l’11S sense saber del cert si els que la organitzen ens hi volen o no.

Enguany, el vestit del Bou ens el posarem abans. Hem de ser puntuals a un quart de quatre a buscar la bèstia, que hem d’anar a fer d’animadors al tram de la via que ens ha tocat. I hem de ser puntuals perquè la història d’un poble ens ha citat a les 17.14 h a clamar, amb 399.999 persones més com a mínim, que volem ser lliures. Que volem la independència, l’autodeterminació, un estat propi, digues-n’hi com vulguis; que volem regir-nos pels nostres encerts i pels nostres errors i que  volem ser la ploma del nostre esdevenir.

Al Tall sona a tot drap: “invocarem alquimistes”, diu Miquel Gil des d’aquesta veu pregona i emocionant. A l’escala no sé si deuen estar gaire contents: tant se val, un dia és un dia. I avui és l’Onze de Setembre de 2013. Història, a punt.

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s