Vapor a l’agenda

Estàndard

vaporlab

 

L’agenda de la batalla quotidiana sempre està plena: a banda de portar la canalla a l’escola, anar a treballar, recordar que el dimarts i el dijous has de portar el Macià al centre de teràpia, que el dimecres fa timbal, que un divendres al mes toca el control del CDIAP, que el dissabte anem a la piscina, que ara toca la vacuna dels 6 mesos, ara el control de pes, més enllà la revisió del pediatra, i que de tant en tant encara t’han d’arreglar aquell còccix que l’embaràs et va deixar fet una coca; a banda de tot això, deia, molt poc sovint, hi ha una mica micona de vida social que et fa tornar al campament base amb les piles un pèl més carregades. Divendres passat, a les 19.30 h, tenia cita a l’agenda: volia anar a veure la presentació del Vaporlab.

I hi vaig anar, i tant! Quin goig veure que encara hi ha projectes vius i acolorits que volen fer-se un lloc en aquesta mena de ciutat en blanc i negre que estem vivint. Un grup d’homes i dones de diferents camps i de diferents generacions estan tirant endavant un espai de treball compartit adreçat a professionals de diferents camps i que ha de ser un xup-xup d’idees, contactes, activitats. I a més, aprofitant un espai tan bonic com infrautilitzat, la seu del Col·legi d’Arquitectes del Vapor.

En l’hivern cultural que viu Reus fa dos anys i amb dos anys més en perspectiva, és gratificant veure que encara hi ha una mica de primavera. I que aquesta primavera suposa una redimensió de la societat civil, una altra manera de veure-la, d’interpretar-la, d’actuar. Ara, en què el treball per projectes i per objectius compartits és molt més vigent que treballar de forma mastodòntica, amb estructures lentes i rígides, és boníssim que surti una iniciativa com aquesta, en què la xarxa supera la institució. De la mateixa manera que la màquina de vapor va ser la condició sine qua non perquè hi hagués la revolució industrial, m’agradaria que el Vaporlab engegués una petita revolució en aquest antic règim de la política cultural reusenca. Almenys, per pietat, tornar a ser revolucionaris en alguna cosa.

Anuncis

4 responses »

  1. M’agrada com escrius, els teus posts són tan propers, tan quotidians que disfruto amb la lectura! I de passada conec coses noves com el Vaporlab! Apa, fins la propera!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s