Si un sol alumne ho demana

Estàndard

si un alumne ho demana

 

Si un sol alumne ho demana, s’haurà d’introduir l’espanyol a les aules de l’alumne la família del qual hagi demanat per via judicial d’estudiar en espanyol, però si un sol alumne de la classe té necessitats educatives especials, potser haurà d’anar a l’altra punta de la ciutat per acudir a una escola amb els recursos adequats per fer que el seu rendiment escolar sigui l’òptim en base a les seves condicions.

Si un sol alumne ho demana, sembla que l’atenció individualitzada no és suficient, però l’atenció individualitzada esdevé residual quan les heroiques professionals de l’educació especial passen dues estones (dues!) a la setmana amb un nen amb una discapacitat reconeguda i malden per treure cinc minutets més, perquè si bé no hi ha menys professionals a la USEE sí que hi ha més canalla per atendre i, comptat i debatut, ve a ser el mateix.

Si un sol alumne ho demana, hem de canviar la llengua vehicular de tot el grup-classe, però si un sol alumne ho requereix la tutora ha de fer mans i mànigues per fer adaptació curricular perquè amb les poquetes hores de les mestres de la USEE, sort en tinc de la noia de pràctiques que pot estar més per ell quan no tinc altres suports, que el que és realment important és que continuï seguint el grup-classe i que no perdi la motivació, immensa, que té per tirar endavant.

Si un sol alumne ho demana, l’opinió d’una família passa per damunt de la qualitat d’un sistema d’immersió i de cohesió, però si un sol alumne encara no pot escriure la lletra lligada perquè la hipotonia muscular no li ho permet, haurem d’anar treballant coordinadament amb les mestres en altres espais privats fora de l’horari escolar i insistir-hi fins a l’extenuació perquè no es pot desaprofitar, malgrat tot, l’enorme interès que hi demostra.

Si un sol alumne ho demana…

Anuncis

4 responses »

  1. Benvolguda, no només tens raó sinó que tinc la necessitat vital de compartir el teu pensament a les meves xarxes socials. Així que amb el teu permís, et copio i t’enganxo. És un plaer llegir-te. No defalleixis mai!

  2. Hola Esther , sóc mestra d’EE i a més a més aquest curs tinc una tutoria de primer, quanta raó com diu la Montserrat… jo també si no et sap greu m’ho copia al mur de l meva xarxa social.
    Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s