Dones

Estàndard

8març

 

Pilar. Natàlia. Nuri. Magda. Núria. Sílvia. Montse. Coia. Empar. Marta. Maria. Mireia. Pili. Carme. Iolanda. Mariona. Laura. Una altra Maria. Rosa Mari. Marina. Gemma. Anna. Susanna. Raquel. Houria. Montserrat. Sandra. Rosa. Àngels. Victòria. Margarida. Una altra Mireia. Júlia. Meritxell. Mercè. Emília. Ariadna. Mar. Sònia. Betlem. Tessa. Noemí. Conxa. Mare. Amiga. Germana. Cunyada. Sogra. Padrina. Cap. Mestra. Tieta. Neboda. Companya. Cosina. Col·lega.

La meva vida, com la de tothom, està traspassada per dones, moltes dones. Dones que han tingut, tenen i tindran un paper important en allò que he sigut, que sóc  i que seré. Dones que formen part de la meva quotidianitat, del qui dia passa anys empeny, que cada dia surt el sol per a tothom, també per a nosaltres. Dones que m’han ensenyat a ser, com a mínim, tan bona amiga, mare, filla, cosina, companya, col·lega, tieta, neboda com elles ho han sigut amb mi (haurem de deixar per més endavant les categories “sogra” i “padrina”, per raons òbvies). Dones que han donat sentit a les grans donasses de la història en majúscules, i que es converteixen en les meves particularíssimes Clara Campoamor, Maria-Mercè Marçal, Marie Curie, Violant d’Hongria, perquè aquestes dones referents prenen cos en cadascuna de nosaltres. Dones que m’han ensenyat que el feminisme és present en totes les accions en les que ens reivindiquem davant del món com a dones que, desacomplexades, volem exercir com a tal en tots els àmbits de la vida. Dones que encara demostrem que les estructures no estan fetes ni per ni per a nosaltres, i que caldria fer una bona sotragada als fonaments d’aquesta casa que es diu societat occidental. Dones que som lluitadores de mena perquè posem llum a l’evidència que no hi ha respecte pels nostres temps vitals i pels temps vitals dels que depenen de nosaltres.

Tothom té la seva llista particular de dones, i poques vegades els donem les gràcies, els reconeixem la seva feina; fins i tot, poques vegades els reconeixem que són una part important, imprescindible, de les nostres vides. 8 de març, doncs, és dia de donar les gràcies a les dones que ens han fet el que som.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s