El club gurmet

Estàndard

01_Club Gourmet logo

Són una colla que es troben una vegada a la setmana, en un espai adequadament equipat per a l’ocasió. L’objectiu de la trobada és sempre el mateix: menjar i beure del bo, de qualitat contrastada i de quantitat interminable. Que mengen i beuen a cor què vols, vaja, però no qualsevol cosa, no: són tots i totes del morro fi, que se’n diu, llepafils i primmirats; que no queden tips amb qualsevol cosa, sinó que volen del bo i millor. Alguns són de vida: els agrada afartar-se fins que el cor els ha dit prou, i fins i tot una mica més i tot, de propina, que m’ha quedat un raconet aquí i em noto un rau-rau. D’altres són de menjar poc i pair bé, perquè saben que després d’una mica en pot venir una altra mica.

El grup fundacional era reduït, però no han fet el lleig a noves incorporacions, ans al contrari. El Roger i la Martina són els veterans del grup: ja porten molta més experiència acumulada, i es nota. Fins i tot diries que hi ha alguna llambregada acaramel·lada entre l’una i l’altre. Tot i que no encara no té la categoria de sènior, el Marcel aporta el posat del seny, de la temperança. El Teix, en canvi, és l’aventurer de la colla; li agrada pujar i baixar muntanyes, fer senderisme i descobrir nous racons: aquest esperit natural deu venir amb el nom. El Pep, espaviladot, és dels que s’afarta dins que ja no pot més, tant que a vegades es passa un pèl i tot. S’hi han anat incorporant nous socis, al club gurmet: la Dàlia, de galtes molsudes; el Carlos, inquiet de mena; la Isona, la més estilitzada; les dues Mars, l’Oriol…

Estovalles de fil, cristalleria de la bona, porcellana fina i coberteria de plata. La taula sempre està parada, i quan arriben al local social no se’ls pot fer esperar: tan bon punt entren per la porta, reben totes les atencions possibles, perquè amb uns socis tan selectes no s’hi val a badar. Cadascú porta la seva pròpia cuinera, no fos cas que els donessin gat per llebre. Són de poques paraules, però comparteixen aquest delit irrefrenable de gaudir amb la més deliciosa de les teques, de sabors infinits. Les cuineres són les que porten el tràfec, amunt i avall, però no necessiten gaires cassoles ni cullerots de fusta; això sí, coneixen a la perfecció els gustos de cadascun dels gurmets, i els satisfan amb el millor àpat que et puguis imaginar. Són les que expliquen les xafarderies i, fins i tot, les intimitats dels socis del club; es passen trucs, secrets i confidències, sempre amb l’objectiu de perfeccionar la menja excel·lent. I l’orquestra de cuineres està amablement conduïda per una xef i una subxef que desfan tots els dubtes que poden tenir les cuineres a l’hora de preparar la vianda plaent.

Trobareu el club obert cada dimarts, a partir de 2/4 de 10, al soterrani del CAP Llibertat. Només cal un requisit: teta, teta i teta.

Anuncis

One response »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s