Coses de família

Estàndard

Aquesta tarda me la passaré, durant una bona estona, enganxant adhesius a Cal Massó per donar un  cop de mà a unes quantes famílies reusenques que, juntament amb els Perejil’s, organitzen Nins, un nou esdeveniment ludicocultural que, us ho confesso, no sé exactament de què consta però és igual: xalarem segur! M’han dit que hi trobarem tallers, música electrònica… tot per gaudir en família. La cita és demà a la tarda, de les 17 a les 22 h.

El cap de setmana vinent també tenim l’agenda plena: a Tarragona, un grup de mares eixerides que s’autoanomenen Tecletes organitza, per segon any consecutiu, el Festival Minipop, amb música i tallers per a petits i grans. Ja hi vam anar l’any passat, perquè volíem escoltar un Marc Parrot que tot just recollia els trastos quan entràvem al passeig de les Palmeres: vaja! Ens vam emportar, de record, un conte signat pel Marc Parrot i per la il·lustradora, que va escriure, tota segura ella, “per al MaÇià”, amb una ce trencada que em va fer sortir els ulls de les conques.

I si n’hi ha, de coses per fer en família! També sé que hi ha un grup, que es diu Xarxa Explora Tgn, que és una associació de famílies excursionistes, i que quasi cada cap de setmana organitza una excursió per fer amb canalla. Entre una cosa i l’altra, les opcions no ens les acabarem.

La meva reflexió, però, ve per una altra banda: tant hem apartat la canalla de la nostra vida ordinària que, expressament, s’han d’organitzar esdeveniments concrets per fer conjuntament? Tanta nosa fan als esdeveniments adreçats a un públic generalista? Són els únics que poden molestar quan tots al teatre hem trobat la senyora que no para de tossir, el caramel que mai no s’acaba de desembolicar o un mòbil insistent fins a l’infinit? Entenc perfectament que hi ha productes que no són aptes per a la canalla, ho comparteixo. Però crec que, a grans trets, hem apartat els nostres fills i filles de les nostres afeccions (ja no cal dir dels nostres treballs) i, per por a ves què diran, ja hi anem sense ells o bé deixem d’anar-hi. Això sí: cal fomentar la música, la lectura, el teatre, el cinema i totes les coses boniques d’aquest món entre la canalla perquè siguin els consumidors del futur, però ens fa nosa que siguin els consumidors del present.

Per sort, doncs, perquè puguin escoltar música mentre riuen, ploren, diuen que tenen gana, s’adormen o fins i tot baden i callen; perquè puguin conèixer les arts d’avantguarda; perquè puguin descobrir la natura parant a fer pipí quan els convé, hi ha famílies amb iniciativa que, forçades per un “no us volem” tàcit però efectiu s’han buscat la vida i han fet més fàcil la vida dels altres.

Per si de cas, apunta-t’ho a l’agenda, al costat de l’hora de la pediatra: dissabte 26 a la tarda, a Cal Massó de Reus; dissabte 2 de juny, al passeig de les Palmeres de Tarragona!

Anuncis

2 responses »

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s